Rehabilitering i hela Kalmar kommun


Möjligheten till hemrehabilitering för de personer som drabbats av exempelvis ett benbrott eller en stroke, har varit en viktig fråga för oss i alliansen i många år.

Sedan den första mars har invånarna i norra kommundelen fått tillgång till hemrehabilitering. De personer som behöver rehabilitering får nu snabbt insatser i hemmiljö. Detta är viktigt för individen, men har visat sig vara ett utvecklande sätt att arbeta även för personalen inom både rehabilitering och hemtjänst. Även de anhöriga involveras och görs delaktiga, vilket upplevts positivt.


Vi ser redan efter tre månader ett resultat som innebär bättre funktion för den drabbade, mindre personalinsatser, exempelvis färre tillfällen med dubbelbemanning. Detta ger en ekonomisk besparing och inte minst mycket högre livskvalitet hos den som drabbats av en skada. Nu vill vi i alliansen ge alla i Kalmar som har behov av hemrehabilitering samma tillgång som de som bor i norra kommundelen. Därför lägger vi in 9 miljoner kronor i budgeten för 2010. Självklart ska de som bor i hela Kalmar och är i behov av rehabilitering få det.


 


Äntligen gratis efter tre

Nu har vi nått ett första steg, vi som vill ha ett levande Kvarnholmen. Johan Persson och hans kompani har fått backa efter ett stor missnöje bland handlare och besökare på Kvarnholmen.

Som Centerpartist har jag drivit frågan om fria parkeringar på Långtidsparkeringarna. Nu till sommaren har majoriteten backat från sitt beslut om 10 kr / timme på parkeringarna i Kalmar.

Ett första steg som redan i går visade att fler bilar/besökare fanns på Kvarnholmen i går.

Tack förr bra lobbyarbete av Kvarnholmens intresseförening och alla andra som protesterat mot S-beslutet.