Vänsterblocket bestämmer vem som ska hjälpa dig med duschen

Ja det är tydligt vem som för befälet i de mjuka frågorna i Kalmar. Vid kvällens debatt, arrangerad av handikapporganisationerna i Kalmar fick vi alla veta att någon LOV inte kommer att införas. Bertil Dahl tog i så vi andra drog efter luft. Sossarnas blivande kommunalråd Anette Limmert, sa inte mycket och MP:s  Anna Thore tom strök sig på talarlistan.

Tydligt var också att vänsterblockets valmanifest har trängt igenom under dagen. Vi fick tydligt förklarat att inga privata vårdalternativ ska förekomma.


Landsbygdskommunen visar inte cykelvägarna utanför stadsgränsen

Dagligen får turistbyrån förfrågningar om lämliga cykelturer runt Kalmar. Men den nyframtagna cykelkartan täcker enbart central Kalmar, detta trots att Kalmar kommun säger att man vill utveckla och verka i hela Kalmar.


http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/cykelkarta-med-bara-kalmar-uppror(2078770).gm

Håll dig på mattan Anna Thore

Anna Thore, MP:s nya ledare i Kalmar vill höja ribban vad det gäller inköp av ekologisk mat i Kalmar till 50 %.

Jättebra vision, men ... lev först upp till redan satta mål innan du börjar drömma Anna.

I Kalmar kommun finns idag ett mål som vid årsskiftet 10/11 ska vara att vi köper 25 % ekologiska livsmedel. Det målet har majoriteten i Kalmar där MP ingår haft under många år. På kf den 21 juni interpellerade jag Johan P i frågan men han lämnade över den till; Just det MP:s Jonas Lönn. I januari 2010 uppgick inköpen av ekologiska livsmedel till 13 % i Kalmar kommun.

Anna Thore, se till att du tar hem ditt partis  tidigare vallöften innan du höjer ribban. Ditt parti sitter i dag i majoriteten i Kalmar stadshus, ni har haft alla möjligheter att se till att inköpen av ekologiska livsmedel nått 25% som är målet, men tyvärr bara nått halvvägs. Mycket beklagligt att MP  inte håller vad man lovar.


Kalmar - den gröna och lekfulla staden

Centerpartiet i Kalmar stad har presenterat sitt program:

Kalmar - den gröna och lekfulla staden

Utveckling – inte avveckling av grönområdena i staden

Kalmar är tillsammans med Malmö den stad i landet som har störst andel sten, asfalt och bebyggelse[1]. Vi i Kalmar stads Centeravdelning, Kalmarcentern, vill värna om de parker och grönområden som finns kvar och inte lägga dem under sten och asfalt. Med det i åtanke ska vi samtidigt fortsätta utveckla stadskärnan med handel och bebyggelse, med hänsyn till det som gör staden trivsam och mänsklig – parker, träd, lekplatser och gräsmattor.

 Ingen ska behöva ta bilen till lekplatsen!

Kalmar ska vara en stad där det är nära till rekreationsområden, där man kan spela brännboll eller ha picknic. Barnfamiljerna ska ha nära till lekplatser och barnvänliga miljöer, och vi vill därför se fler lekplatser inne i staden! Rekreationsmöjligeter för alla åldrar måste finnas centralt, från lekplatser och skateboardramper till boulebanor och promenadslingor. Vi vill till exempel utveckla cellgraven vid fängelset och grönytorna utanför Rosenkavaljeren, så de blir naturliga mötes- och rekreationsplatser för alla. Stortorgets stenöken måste också förändras och bli mänskligare.

 Hela staden ska utvecklas

Det finns mycket som behöver förbättras i staden. Centerpartiet i Kalmar stad vill satsa på en upprustning av till exempel Berga centrum och Södercentrum. Vi glömmer inte att Kalmar stad är större än Kvarnholmen och Malmen!

 Cykelstaden

Kalmar ska också vara en stad där det är lätt att ta sig fram till fots eller med cykel. Vi vill därför göra en satsning på tydligare skyltning för cykelvägarna, och på sikt en utbyggnad av gång- och cykelvägarna. De befintliga gång- och cykelvägarna ska också utrustas med bättre belysning, så att man kan känna sig trygg där hela dygnet.

 Fler parkeringsplatser

Parkeringsfrågan i innerstaden har skötts mycket dåligt de senaste åren. Kalmarcentern har idéer för nya parkeringsplatser, bland annat längs Esplanaden. Det måste vara möjligt för besökare att ställa bilen och promenera i vår fina stad – annars riskerar vi att tappa besökare och irritera de boende.

 Centerpartiet – för en levande, lekfull och grön stad

Vill du också se en stad med plats för både rekreation, lek och utveckling för alla åldrar? Lägg då din röst på någon kandidat från Centerpartiet i Kalmar stad, och engagera dig i vårt parti om du vill vara med och förändra!

 

 Kalmarcentern vill:

 ·         Bevara och förbättra stadens gröna ytor

·         Bygga fler lekplatser i centrala Kalmar – man ska inte behöva ta bilen till lekplatsen

·         Skapa bättre förutsättningar för rekreation för alla åldrar genom satsningar på till exempel skateboardramper, boulebanor och gröna promenadstråk

·         Förbättra skyltningen och belysningen på befintliga gång- och cykelbanor

·         Se över möjligheten att bygga fler gång- och cykelbanor

·         Skapa fler parkeringsplatser i centrala staden

·         Se till att utveckling och underhåll av stadens olika centrum förbättras så de blir attraktiva för boende och företagare

 

http://www.kalmarcentern.se/

[1] http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/kalmar-den-harda-staden%281692320%29.gm










Hela Kalmar ska leva, har du glömt det Johan Persson


Hela Kalmar ska väl också få vara prydligt och förskönat, i en kommentar skriver Helena Karlsson från Kalmar vatten att man vill byta ut brunnslock i centrala Kalmar för att försköna. Under gårdagen framkom att den enda merkostnaden jmf med traditionella brunnslock är arbetskostnaden. Varför inte lägga nya brunnslock där det behövs nya pga. att det gamla är utslitet oavsett var i kommunen det finns. De mindre orterna i Kalmar behöver också utsmyckning om det så bara är ett kommunvapen på ett brunnslock. Det är mindre änn två år sedan Kalmar blev årets landsbygdskommun, har du glömt det Johan Persson?

http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/kalmars_brunnslock_ska_bytas_ut
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/brunnslockbyte-uppror-i-stan(2067067).gm


Alla ska ha rätt att välja rätt och få mat som är lagad hos den som ska äta den



Kolla artikeln nedan, går det i Ljungbyholm så ska det väl funka inne i stan också.






http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/flytta_matlagningen_till_avdelningarna

Det är inte kommunkontoret som ska bestämma vem som hjälper dig med duschen - det gör Du själv.

 

De äldres rätt att bestämma över sina liv är viktigare än kommunpolitikers rätt att ha makten över äldreomsorgen. Det är därför vi i Alliansen i Kalmar vill ge de äldre möjligheter att själva bestämma vem som exempelvis hjälper till med duschen och andra praktiska saker. I Kalmar har frågan utretts i snart 1,5 år. När majoriteten inte längre kunde förhala beslutet i nämnden så målades alla hinder upp. Vi i alliansen yrkade på att LOV inom i första hand hemtjänsten införs 1 januari 2011, det fick vi inte bifall för.

Ett av argumenten var att alla ska ha tillgång till LOV och majoriteten målade upp alla möjliga hinder, bl. a. boende på landsbygden. Vi vet att i exempelvis Varberg och Ljusdals kommuner finns företagare på landsbygden som utför hemtjänst. Så varför ska det inte gå i Kalmar? Med en fortsatt Alliansregering kommer LOV att lagstiftas. Då kan inte längre Socialdemokraterna, med stöd av MP och V i Kalmar kunna förhindra att de äldre i vår kommun får makten över sina liv. 

Det pågår spännande förändringar inom hemtjänsten och de särskilda boendena. Lagen om valfrihetssystem (LOV) som Allians för Sverige har infört sprider sig över landets kommuner, men i Kalmar säger den röda majoriteten ”det gaur inte”. Det vill vi i Alliansen ändra på, efter den 19 september.