Gräsrötternas tummelplats

Ja var annars än på Bygdegårdarnas förbundsstämma finns gräsrötter? Här i Ulricehamn känner man hur det myllrar av idéer och inspiration Nyss var jag på ett seminariet om tillgänglighet. Vår föreläsare Hans Sjöberg understök vikten av bemötande mellan arrangören och besökaren. Med ett gott bemötande löser man oftast tillgängligheten.  Hans är tillvardags regissör från Falun och har tidigare jobbat som teaterchef och har därmed lång erfarenhet av att arrangera möten.

Under seminariet resonerade deltagarna om hur man ska lösa tillgänglighetskravet 1 januari 2010.

Är en handlingsplan, där bygdegårdsstyrelsen  spaltat upp vilka åtgärder som bör åtgärdas, en tillräcklig insats? Ja den frågan diskuterade bygdegårdsfolket, jag hoppas att det kan vara en framkomlig ingång i den nya verkligheten där alla offentliga lokaler ska vara tillgängliga.


Fy "bibblan"

Nej nu får det vara nog, nu ska sossarna, vänstern och miljöpartiet stänga biblioteket i Rockneby. Ett samhälle där det flyttar in nya människor och föds barn så bygden nästan drabbas av  växtvärk. Vad gör majoriteten inne i stan då? Man  beslutar att lägga ner biblioteket som är en mycket populär samlingspunkt får både unga och gamla. Nej fy "bibblan" Birgitta Axelsson Edström &Co


Centerpartiet står för Europas förenta krafter

Nyss valde vi på stämman i Örebro Maud till partiledare ytterligare två år och dessutom valdes Annie Johansson från Värnamo till ledamot i partistyrelsen. Annie kommer att ta plats och vara en positiv kritisk röst i Centerpartiets högsta styrelse. Härligt att vi fått in Annie i styrelsen Du behövs där. I valberdeningen är vi några som kämpat hårt för en förnyelse i partistyrelsen. Vi nådde inte fram, men i sista minut var det andra krafter som gjorde just förnyelsen möjlig. Just nu har Lena Ek sagt hur hon vill stå i spetsen för Europas förenade krafter. Vilka kvinnor vi har i centerpartiet, nu kör vi ända in i kaklet inför EP valet den 7 juni uppmanar Maud oss till, och visst kör vi.....


Från Örebro

Härligt att vara på Centerstämma, här finns en fantastisk framtidstro och en positiv anda. Maud laddade energidebatten i går kväll och jag tror hon tog ett rejält kliv framåt. Vi var många som var arga i samband med energiuppgörelsen i vintras. Nu börjar jag acceptera både den process som jag med många andra protesterade emot och även sakfrågan. Maud började i varje fall övertyga mig i går kväll.


Vem har laglig rätt att komma ut i friska luften, de äldre eller korna??

Följer debatten på SVT med Maria Larsson och Stina-Klara Hjulström, en viktig fråga som vi måste fokusera på, ett värdigt liv öfr de äldre och individuella rättigheter. Det går inte att lagstadga om gamlas rätt att komma ut har man kommit fram till, men bönder för böta om inte korna kommer ut.
Kommunen får ingen sanktion om de äldre inte kommer ut. Vågar jag tänka tanken på hur det är i Kalmar, får våra äldre komma ut i friska luften?