Låt tredje ljuset i advent brinna för miljön, Per Dahl

Per Dahl, skriver i sina Emils tankar i dag att han tänker tända ett adventsljus tillverkat av fossilbränsle den 3:e advent nu på söndag, Kan inte låta bli att bemöta den provokationen. Jag skrev om parrafinljusen och deras miljöbelastning på facebook härromdagen. Bemöter Per Dahl nedan och beskriver den stora miljöbelastningen som paraffinljusen innebär.
Längst ner finns även länken till Per Dahls provocerande artikel, som avslutas med en märklig inställning i miljöfrågan.

Svar i Per Dahls Blogg:
Vilken sorts el vi har i våra ledningar du och jag Per behöver vi inte diskutera här, där kommer vi inte att göra samma val. Men jag kan inte låta bli att kommentera ditt paraffinljus du tänker tända nu på söndag, den tredje advent. I Sverige förbrukar vi så många paraffinljus årligen, tillverkade av fossila bränslen att det motsvara koldioxidutsläppen från 25 000 bilar. Varför inte tända ett riktigt stearinljus, gärna ett Liljeholmens som dessutom är närproducerat. För när det gäller koldioxidutsläpp har vi väl samma önskan, att vi ska minska och bli oljeoberoende i Kalmar län 2030.

Kila över till affären och köp ett äkta Liljeholmens och sätt i din ljusstake på söndag, på så vis gör vi en gemensam miljöinsats.

 

http://www.emilstankar.se/?newsitem=8550