Vad beror Konstmuseéts medlemsras på???

Läser i Barometern att Konstmuseét tappat 1 00 medlemmar de senaste åren. Under många år, har jag alltid fått dubletter... När museet stod klart behövde man inte visa musklerna längre, nej så kan det väl inte vara....eller???? Är det fler änn jag som numera bara får ETT brev vid varje utskick från Konstmuseét?

Det ser LOVande ut för de äldre i Kalmar

 

I samband med omsorgsnämndens sammanträde idag höll Greger Bengtsson, SKL, ett mycket informativt föredrag och delgav utifrån SKL:s roll, en arbetsgivare och intresseorganisation för landets kommuner och landsting, de förutsättningar och erfarenheter som finns för att införa LOV i Kalmar. Tjänstemannaförslaget som vi fick i dag förordar införandet, bara inte vänstermajoriteten får beslutsvånda!!!

Att få välja vem som utför hemtjänsten utifrån det biståndsbeslut som kommunens tjänsteman tagit och därmed finansieras genom maxtaxan är något jag kräver att alla äldre ska ha rätt till. Att sedan  ha möjlighet att välja att ev köpa till exempelvis, fönsterputs, hjälp med duschning eller att laga mat ger en extra krydda genom möjligheten med skatteavdrag på  hushållsnära tjänster. Kanske är det barnen som ger sina föräldrar den guldkanten. Nu ser vi i alliansen fram mot beslutet om att införa Valfrihet inom hemtjänsten i Kalmar.