Jag kan inte se mina barn i ögonen i kväll



Jag kan just nu inte säga om det är kärnkraftsfrågan i sig eller sveket som är svårast. Inför valet 2006 var alliansens budskap tydligt. Kärnkraftsfrågan lyfter vi inte under kommande mandatperiod, nu har det gått två år och så står vi med en uppgörelse om fortsatt utveckling av kärnkraften.  Stopplagstiftningen har inget värde.  

Jag skäms, jag känner en stor ångest inför mötet med människorna som trott på mig och på Centerpartiet. Alliansen med Maud som den färgstarka kvinnan i fronten har bleknat ja fallit som en grå skugga. I kvällsnyheterna sa Maud att hon gjorde den här överenskommelsen för sina barns skull.  Jag kan inte titta mina barn i ögonen i kväll


Under två dagar har jag varit på en fantastisk landsbygdskonferens i Jönköping. Här har det pratats mycket om hållbar utveckling, småskalig energi och ett stort engagemang för en uthållighet och långsiktig trygg energiproduktion.

Samtidigt så gör mitt parti upp i kärnkraftsfrågan, det mås inte bra i mitt huvud och min mage i kväll.


Nu är maten på bordet....



 I Kalmar måste vi politiker röra om i grytan och se till att det återigen börjar lagas mat till våra äldre på äldreboendena. Mat ska lukta gott och smaka gott och se smaklig ut på tallriken. Måltiden är ju får de flesta en av dagens höjdpunkter och ska ge alla sinnen en upplevelse. Givetvis ska just de tillbehören till som jag vill ha och som stimulerar min aptit och matglädje. Ja till och med hörseln ska få sitt, när det puttrar i grytorna och fräser från stekpannan istället för slammer från rostfria kantiner.


Med den lagförändring som Generaldirektören för socialstyrelsen Lars-Erik Holm, förordar finns det möjligheter att laga mat på de mindre enheterna till våra pensionärer. Så vill jag att vi ska ha det på äldreboendena i Kalmar. Den här frågan diskuterade jag ingående med företrädare för SPF och PRO för en dryg vecka sedan och med Camilla Sparring, känd för matupproret som fått över 50 000 namnunderskrifter, som nyligen besökte City Gross i Kalmar, vi är alla rörande överens. Maten ska lagas på våra äldreboende gärna tillsammans med den äldre om de så önskar, nu vänder vi steken