Stolt nominering

 

Länsförsäkringar Kalmar län får Centerpartiets miljöpris för att de i sin nya kontorsfastighet konsekvent har förenat ett långsiktigt ansvarstagande för ett hållbart samhälle med modern arkitektur.

 

Fastigheten är ett konkret exempel på hur framtidens fastigheter kan se ut och fungera med solceller som gör fastigheten självförsörjande med  energi för att klara kylningen av lokalerna och med ett sedumtak för att ta hand om dagvattnet på ett naturligt sätt, och dessutom bidrar till att sänka energiförbrukningen.

 

Hela byggnaden genomsyras av långsiktighet och ansvarstagande för miljön och vår framtid. Mycket av byggmaterialet kommer från närområdet, liksom att lokala entreprenörer har anlitats för att utforma den miljövänliga fastigheten.

Vi som har haft anledning att besöka ert nya kontor har sett att inredningen att även inredningen har lokal anknytning både vad det gäller design, material och produktion.

 

Att Länsförsäkringar Kalmar län dessutom valt att satsa på en miljöcertifiering enligt ISO 14001 garanterar att bolaget har ambitioner att långsiktigt fortsätta på den inslagna vägen.

 

Fastigheten är ett konkret exempel på vad som kan och måste göras för att ställa om samhället. Utöver att fastigheten i sig är en miljöriktig investering, så är det en viktig förebild och satsning i det opinionsbildande arbete som också måste genomföras för att vända en ohållbar utveckling till en hållbar.