Alliansens sänkta skatt för pensionärer

Nu försöker Mona Sahlin tillsammans med draghjälp av Ingvar Carlsson återigen få i gång en debatt om pensionärsskatt genom att man upprepar tidigare osanningar. Jobbskatteavdraget har skapat stort intresse internationellt, och visst innebär den 13.e månadslönen, tex extra semesterpengar för familjerna. I måndagens Svenska Dagbladet skriver de båda socialdemokraterna att Sverige är ett av få länder i världen där pension beskattas högre än lön. Idag är det 16 länder av 30 som infört jobbskatteavdrag enligt finanspolitiska rådets rapport, för 2010.  Socialdemokraterna sänkte inte skatten för pensionärerna någon gång under sina 12 år vid makten. Under Alliansens regeringstid har skatten för pensionärer sänkts vid tre tillfällen sedan 2006, detta kallar jag särskild pensionärsskatt. Dock kan man förvånas över socialdemokraternas förmåga att upprepa samma osanningar gång på gång. Det kan bara den göra som utgår från att mottagaren av budskapet är mindre vetande. Vilken syn har socialdemokraterna på sina väljare, jag tycker den är märklig.
 

Bra att Fp också satsar på maten till de äldre

Alla ska ha rätt att välja rätt  och få mat som är lagad hos den som ska äta den

Mat ska lagas nära den som ska äta och givetvis ska alla ha rätt att välja vilken rätt man vill ha på sin tallrik.

Så här vill vi väl alla ha det när vi blir äldre, men så fungerar det ju tyvärr inte på de kommunalt drivna äldreboendena och inom den matdistribution som Kalmar kommun bedriver.  För mig är det självklart att få välja både maträtt och vem som ger den hjälp jag behöver, det ska alla ha LOV till.
www.namninsamling.se kan du skriva på för maten till de äldre, insamlingen heter Skriv på för maten till de äldre.

Ingegerd Petersson, 1:e vice ordförande i omsorgsnämnden i Kalmar


Sossarna vill införa ytterligare byråkrati i stället för valfrihet

 

Alliansen inom omsorgen i Kalmar kämpar för att våra äldre ska få välja vem som utför vård och omsorg och givetvis innehållet. Under ett års tid har frågan utretts av en heltidstjänsteman som lagt fram en diger rapport till omsorgsnämnden. I rapporten föreslår utredaren att Kalmar kommun ska införa valfrihet inom omsorgen. Men då satte socialdemokraterna och vänstern med stöd av miljöpartiet  klackarna i marken och sa nej, det är inte utrett klart ännu…

Under våren har Steve Sjögren , ( s ) ordförande i omsorgsnämnden presenterat olika förslag för att blidka de äldre nu när det är valår. Här kommer ytterligare urvattnat förslag som enbart ger ökad byråkrati. Vidare säger Steve i artikeln att han är för valfrihet, men då ska det vara på samma villkor som den kommunala verksamheten. Det  kravet har vi i Alliansen haft i många år, men inget händer. Idag har omsorgen tre äldreboenden som drivs i privat regi, dessa granskas mycket noga, jämfört med vår egen verksamhet.

Nej fram för valfrihet för de äldre, den frågan driver vi i Alliansen i Kalmar, säger Ingegerd Petersson, ( c ) 1.e vice ordförande i omsorgsnämnden i Kalmar