Landstinget –Klanttinget

 

Tänkte vaccinera mig i eftermiddag, kvällsöppet och allt. Någon sa att Radio Kalmar gått ut med att vaccinet var slut på flera Hälsocentraler, på deras hemsida som lades ut 9 52 framgår att nio av landstingets hälsocentraler har slut på vaccinet.  Jag kolla på landstingets hemsida, där måste det ju finnas aktuell information. Pyttsan, där finns tre, jag just det 3 vårdcentraler angivna som har slut på vaccinet.

Uruselt av Kalmar läns landsting att inte ha en uppdaterad hemsida….Tack Radio Kalmar, nu ska jag ge mig ut och åka runt till vårdcentralerna…


Carlgren nära målet

Efter långa förberedelser är det nu skarpt läge för världens länder för att nå klimatuppgörelsen. Idag börjar mötet i Köpenhamn.  Vår miljöminister som håller i EU:s ordförandeklubba har jobbat intensivt med att förbereda förhandlingarna. Jokern i leken, Barack Obama gav mig hopp om att klimatuppgörelsen ska gå i hamn, då han häromdagen meddelade att han kommer att delta i slutförhandlingen.

Nu tar vi ett omtag genom att få ännu fler att skriva under för 2grader.se.


Vill du ha snabbare Bredband?

 Vill du ha snabbare bredband?  Kalmar län väl tillgodosedda med bredband, genom satsningen som Regionförbundet och länets kommuner gjort. De flesta hushållen och företagen med fast telefon kan få ADSL på minst 2Mbit/s.  Nu satsar regeringen 253 miljoner på utbyggnad av bredband på landsbygden. Pengarna är fördelade till länsstyrelserna och finns på så vis även för att utöka kapaciteten, och gräva ner fiberkabel.  Redan nu kan du och din utvecklingsgrupp söka pengar för en förstudie, för en ev ansökan om utbyggnad. Snabbt bredband är en förutsättning för en levande landsbygd.
Ingegerd Petersson, Kalmar, ledamot i Hela Sverige ska

Halva folkets arena!!!

 

Nu fick jag morgonkaffet i  …

Reklamfilmen för att få oss Kalmarbor att utrusta oss med spade och åka ut till det nya Arenaområdet nästa lördag och ”Hjälpa till ” med det första spadtaget spelades in i går.

Ett genialiskt grepp från Kalmar FF och Reklambyrån….

Men var är tjejerna??? En av tidningarna har lyckats fånga två tjejer som deltar i reklamfilmen…

Kalmar kommun satsar 29 miljoner på den nya arenan under 2010 utöver borgensåtagandet.
Kalmar FF har ingen verksamhet för tjejer, något som vi är flera som påtalt i Kommunfullmäktige inför beslutet om den nya arenan.  ( Klubbarna i Kalmar har gjort upp sig emellan).

 Men Jonny Pettersson, ordförande i Kalmar FF, landstingsråd för V och under tiden som

kommunpolitiker en stor jämställdhetsförespråkare. Var är tjejerna/kvinnorna i reklamfilmen?

Blir det en grabbtillställning ute på Arena området den 12:e också?? Hur ska vi tjejer/kvinnor  som representerar 50 % av befolkningen drygt känna oss välkomna??? Vem är arenan till för??

 http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/har-spelar-kff-in-arenafilm(1662687).gm
www.ostran.se


Kraftfull bredbandssatsning

Är på möte med Övervakningskommiten för stödet till landsbygden. Nu är programändringen om Bredband så gott som i hamn.  Det kommer att finnas 253 miljoner kr, som är en speciell lågkonjukturssatsning  för utbyggnad av bredband på landbygden. Vad har ni för behov  i din hembygd om utbyggnad eller utveckling  av bredband ?Utvecklingsgrupper har mycket goda att söka pengar för att gradera upp sitt bef bredband eller om man bor i en ”Vit Fläck” Hur är det med kapaciteten hos dig? Var finns de vita fläckarna hos dig? Kolla med din länsstyrelse. Nu är tiden inne för att att söka pengar för att göra en förstudie…. Ta chansen….Nu när regegeringen har gett möjligheten till Bredband åt alla…