Jag skäms, vågar jag sova i natt?

 

 

Det gör jag nog, men varför har jag inte tidigare ställt frågan om brandsäkerheten på våra boende för äldre och personer med funktionsnedsättning. Imorse visade SVT trailers inför kvällens Uppdrag Granskning. Där har man gjort en kartläggning av brandsäkerheten i kommunernas äldreboende., Enligt enhetschefen Patrik Perbeck på myndigheten för samhällsskydd och beredskap kan ett sprinklersystem vara skillnaden mellan liv och död, enligt artikel på SVT:s hemsida.

Jag känner starkt för Therese Kjellson och hennes kollegor inom äldreomsorgen i Nybro, och givetvis för de anhöriga till mannen som fick sätta livet till pga av bristande säkerhetssystem.

Inför morgondagens sammanträde med omsorgsnämnden i Kalmar har jag därför begärt en fullständig sammanställning över brandskyddet på våra boenden inom äldreomsorgen och handikappomsorgen. Vi kommer på omsorgsnämndens sammanträde i morgon den 29 oktober att få redovisningen.

http://svt.se/2.118808/1.1745730/stora_brister_i_brandsakerheten_pa_svenska_aldreboenden


Bra att majoriteten lyssnar på Alliansen

 

I dagens Östran kan vi konstaterar att Birgitta Elfström lovar att majoriteten ska inför ett system för avlösning, för de som är anhörigvårdare. I flera kommuner, bla Hultsfred har man sedan många år gett anhörigvårdare möjligheten att boka in några timmars avlösning när man behöver uträtta ärenden eller göra något som man själv önskar. Den här frågan har Centerpartiet lyft i under många år. Bra Birgitta att du till sist lyssnar på oss.