Livet när det är som bäst


Sitter i sommarstugan, kom hit i går kväll efter en intressant och mycket lärorik dag om Landsbygdsutveckling i Växjö i går.

En fransk organisation som jobbar med landsbygdsutveckling i Auvergne, en landsbygdsregion i södra Frankrike medverkade i en landsbygdskonferens som Länsbygderådet i Kronoberg http://www.helasverige.se/  arrangerade. Tack Emma och alla ni andra.

I midsommarveckan (hur kan man arrangera en landsbygdskonferens den veckan?) håller man ett sommaruniversitet i staden Clermont-Ferrand. http://www.welcomefair.com/ spännande men nu gäller det att sätta ner foten.

Jag var där som ledamot av Hela Sverige ska leva. Från regionen fanns representanter från flera kommuner som framgångsrikt jobbat med att få människor från andra länder att bosätta sig här, Högsby, Tingsryd, Älmhult, Borgholm var några, även arbetsförmedlingen var på plats och gav sina aspekter på frågan. Jättespännande. Givetvis hade vi även bjudit in Car-Samuelsson, Virserums Köping också. Konferensen var på Viks, vilken ställe, tydligen Södras gamla direktörstjänstebostad som nu var konferensanläggning, och maten, och dessertbuffén.


Från Växjö körde jag upp till sommarstugan i Rödmossa, söder om Virserum. Där kapade Niklas ved inför vintern, så det var bara att hoppa i vedkaparmundering, med hörselskydd, skyddsglasögon och keps. Men det är härliga att jobba med händerna, speciellt när det är maskinerna som gör jobbet!!!! Tack vare min bror Lars så kan vi fixa ved på ett enkelt sätt, kap och klyv i ett, en elevator tar den färdiga veden ner i stora säckar som vi sedan kör in i vedboden i Kalmar och Rödmossa.


Här i Rödmossa har vi fem kakelugnar och en köksspis som samtliga slukar ved under större delen av året.

När det var klart hade mamma gjort jättegoda varma mackor med kantarellstuvning. Gissa vem som somnade framför TV:n innan Pirelli skulle göra sitt nummer. Men jag vakande till strålande sol och fågelsång i morse, och en kopp kaffe på sängen, visst är livet härligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback