RUT-avdraget syddes ihop i Slätafly

Socialdemokraterna vill  ta bort RUT-avdraget om dom vinner valet.  Idag har 12 000 nya arbetstillfällen skapats inom tjänstesektorn med hushållsnära tjänster. Nu ska vi se till att vi vinner valet i höst och därmed behåller samma möjlighet för kvinnor som för män att tjäna pengar, ha rätt till sjukförsäkring och pension.

Vid den förra stora lågkonjunkturen införde S, V och Mp som då regerade ett ROT-avdrag, dvs möjligheten att göra skatteavdrag i samband med Renovering, Om- och Till- byggnad . Detta för att skapa fler arbetstillfällen för de (läs män) inom byggsektorn som blev eller riskerade att bli arbetslösa. En regel som vi var många som uppskattade, fler vita jobb, mindre svarta och en möjlighet för oss som bor i villa att förr en billigare penning anlita professionella hantverkare.

Från Centerkvinnorna runt om i landet pyrde det av ilska, varför ska mäns arbete subventioneras, varför ska inte kvinnor och kvinnors företagande ha samma rätt till skattesubventioner? Är det rätt att få skatteavdrag för att en man kommer hem och lägger in ett nytt golv. Men för att underhålla golvet finns ingen subvention, var en fråga som fyllde insändarsidorna.

Sagt och gjort, Centerkvinnorna lanserade RUT-avdrag Rengöring, Underhåll och Tvätt som alla ska ha möjlighet att nyttja oavsett hur man bor.

Rutor i lapptäckesteknik syddes runt om i landet och sändes till just det Slätafly, där det Sk RUT-avdragstäcket syddes ihop sommaren 2002. När Alliansen tog över i Rosenbad, var just Rutavdraget ett av de första vallöftena som infriades. Nu har RUT-avdraget funnits i snart tre år och skapat massor av kvalitetstid för pressade småbarnsföräldrar, det har gett människor möjlighet att köpa tjänster av företag för att få sitt hem skött . Som omsorgspolitiker ser jag också möjligheten för de äldre att köpa de tjänster som kommunens hemtjänst inte får utföra, det är också vanligt att barnen ger sina föräldrar några timmar då och då för exempelvis storstädning eller trädgårdsskötsel.  När nu LOV, lagen om valfrihet införs i fler och fler kommuner ger det ju möjligheter till ökad livskvalitet för de äldre, som då kan ha samma företag som utför hemtjänsten och sedan stannar kvar och utöfr de tjänster som man köper själv med RUT-avdrag.

Nu får vi kavla upp ärmarna och börja jobba för att Alliansen behåller sin regeringsställning så vi kan behålla Rut-avdraget och fotsätta driva Centerkvinnopolitik.Det sk. Rutavdragstäcket


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback