Ett stort tack till...

Elisabeth Marklund, undersköterskan i Piteå som slog larm om den undermånliga vården på äldreboendet där hon jobbade. Där fanns tre personal nattetid på ett äldreboende med 60 personer med demnsskukdom. Idag har vi haft presidie i omsorgsnämnden i Kalmar. Där gav jag tjänstemännen att omedelbart genomlysa situationen på nattbemanningen på våra särskilda boenden i Kalmar. Märkligt nog hade inte arbetet startart innan jag som vice ordförande krävde en utredning.

Vi som har en av världens bästa ekonomi, ska ha råd att ta hand om sina sjuka och gamla.


Kommentarer
Postat av: Ulla

Instämmer i ditt tack till Elisabeth Marklund för hennes mod och styrka att värna om de gamla. Mer empati och medkänsla borde visas dem som byggt upp vårt land.Nu i vårt kalla Sverige är det bara girighet och skattesänkningar som gäller. Äldreomsorgsminister Maria Larsson borde spänna sina muskler (som hon tycker alla andra ska göra) och begära mer pengar till äldreomsorgen, så hon kan fylla sin berömda verktygslåda.



2010-09-11 @ 14:40:46
Postat av: Ingegerd Petersson

Självklart måste det fyllas på resurser.

Postat av: Anonym

Men var ska resurserna tas,när det hela tiden bara pratas om skattesänkningar i Alliansens Sverige? I sin otäcka bok "Det sovande folket"§4 skriver Fredrik Reinfelt att inget stöd över svältgränsen ska skattesubventioneras för att inte ge folket "falsk trygghet". Utdrag ur boken finns hos bloggen www.alliansfrittsverige.nu Boken finns även för nedladdning.

2010-09-13 @ 13:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback