Fick en oförtjänt känga

 

Vid dagens debatt på Högalids folkhögskola slog miljöpartisten vilt och brett mot Centerpartiet. Allt vi gjort inom miljöarbetet, allt vi gör inom miljöarbetet och allt vi tänker göra inom miljöarbetet i den fortsatta alliansregeringen och som det största miljöpartiet i Kalmar var fel. Tyvärr hade jag inte nedanstående uppgifter på förmiddagen.


* I de officiella siffrorna i rapporten Climate Change Performance Index 2010, rankas Sverige som tvåa totalt i världen.

* I både EU och OECD är vi nummer ett

* Totalbetyget har dessutom höjts från 2009 (66,7 till 67,4).

Så hur kan MP säga något så konstigt ?

Antingen har MP inte så lätt med siffror eller så har de med ljus och lykta letat reda på ett delindex i rapporten ang. landets klimatpolicies, där vi inte är bäst....

Metoden som använts för betygsättningen av klimatpolitiken är kvalitativ där lokala NGOs (=SNF?) fått sätta betyg på landets klimatpolicies. Därmed kanske ingen överraskning att betyget är lågt i den dimensionen. Samtidigt som vi är i världstopp i de kvantitativa dimensionerna som baserats på hård data från IEA. ( IEA i Sverige drivs av Energimyndigheten)

Kort sagt, miljöpartisterna börjar känna sig oroliga, efter deras 12 års regeringssamarbete med s och v nådde man inte så långt. Centerpartiets miljöprofil i Alliansen har satt tydliga avtryck och get tresultat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback